går och går men kommer aldrig till väggen.

är så trött hela tiden, trots att jag sovit jättemycket denna vecka. dock inte mycket alls i helgen. på min födelsedag i fredags började jag kvällen (okej inte själv) med en familjesushi som var gudomlig. blev sedan kidnappad av två ninjor och hamnade hemma hos jasmine med henne, hedvig, johan, henning och micke. fikade och massa sådant och satt och pratade om livet till klockan halv tre på en höft. så fina vänner man har! mina klasskompisar hade köpt tårta som de firade mig med under dagen. blev så rörd över alltihopa under hela dagen. ni är bäst!

åva gymnasium är rätt grått men väldans bra ändå. har egentligen mycket att göra men låtsas att jag inte har. känns nog lättare då. idag när jag gick till skolan så kom jag på olika saker åva skulle kunna vara istället för en skola, som den likar alltså. kom fram till följande alternativ: fängelse, sjukhus, ålderdomshem, koncentrationsläger, mentalsjukhus, rivningsobjekt, ett billigt hotell, ett skatteverkskontor samt vilken byggnad i östtyskland som helst. hojta till om ni har något annat förslag.

en sak som jag tänker på varje gång jag hör det är att folk alltid använder ordet u-länder. tycker att det blir så fel. alla länder utvecklas ju och det är som om vi lägger någonting negativt i betydelsen u-land. som att vi såkallade industri-länder skulle vara så bra. det är vi som är på väg åt helt håll. samt att länder som kallas för u-länder inte valt att utvecklas dit själva, det är ju vi som gjort att det blivit som det blivit. pluss att alla länder utvecklas så då blir ju alla utvecklingsländer. tror ni förstår vad jag menar, men vid frågor, kontakta mig muntligen. tycker nämligen att allt blir bättre muntligt.

eftersom jag gillar orala uttryckningssätt (oj vad fel detta kan tolkas, men det är inte jag som tolkar, det är ni som läser som gör det) så ska jag titta på olika tal nu. gillar att prata och tänkte därför bli riktigt bra på det.


ps. glömt att säga en sak men det får ni reda på en annan gång. trevligt ät det i varje fall. annika, du vet redan för du ska ju vara med. ds


Kommentarer
Postat av: annika

<3

2010-10-22 @ 14:22:30
Postat av: Anna Moe

Idag används begreppen Nord och Syd istället för I- och U-land. Det är just för att begrepp som "U-land" och "Tredje världen" upplevs som nedsättande. Förenklat så utgör Europa, Nordamerika, Japan och Australien Nord. Och Sydamerika, Afrika och Asien syd.

:) kram

2010-11-10 @ 22:49:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0